top of page
Antik Tiyatroda Müzik Konseri

Kültür I Sanat I Aktiviteler

Antalya'nın 19 İlçesinde yer alan tüm kültür, sanat faaliyetleri ve aktiviteleri bu sayfada bulabilirsiniz , ilçe özelindeki kültür sanat ve aktivieler için aşağıdaki butona dokunarak  ilçeyi seçebilirsiniz.

Konyaaltı

Kepez

Aksu

Döşemealtı

Kaş

Demre 

Finike

Kumluca

Kemer

Elmalı

Korkuteli

Serik

Manavgat

İbradı

Akseki

Gündoğmuş

Alanya

Gazipaşa

Haşim İşcan Kültür Merkezi

Muratpaşa ilçe sınırlarında yer alan Haşim İşcan Kültür Merkezi, 8 Temmuz 2006 yılından bu yana hizmet veriyor. Kültür merkezi, Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Antalya Devlet Tiyatrosu’nun etkinliklerine ev sahipliği yapıyor.

Zemin katı dahil olmak üzere toplamda 3 katlı olarak inşa edilen merkezde, 2 adet salon bulunuyor. Üst katta yer alan 1000 kişilik büyük salonda, opera, bale ve dans gösterileri, zemin katta yer alan 700 kişilik küçük salonda ise tiyatro oyunları sergileniyor. Haşim İşcan Kültür Merkezi, geniş fuaye alanı ile sergiler için de kullanılıyor. 

177 araç kapasiteli otoparkı bulunan merkezin bünyesinde aynı zamanda, 4 adet cep sineması odası, çeviri odaları, fotoğrafçılık, bilgisayar, yabancı dil odaları, kütüphane ve resim atölyeleri de yer alıyor. 

Antalya Devlet Tiyatrosu

İletişim

Antalya Şehir Tiyatrosu

" 1980’li yılların başında Antalya Belediye Tiyatrosu olarak çıktığımız bu yolda bir grup tiyatro tutkunu tarafından kurulmuş olan bugün ki Antalya Şehir Tiyatrosu geçmişten günümüze bizlere imkansız denilen bir aşkın öyküsünü anlatmaktadır.

Tarihimiz 1980 yılların öncesine dayansa da  resmi olarak 1983 yılında ‘’Ormanın Bekçileri’’ adlı oyunla perdelerimizi açtık. 1983 yılından sonra her yıl devamlı bir şekilde oyun üretip Antalya seyircisine sunduk.

Oyunların Antalya’da ki bütün etkinliklerin yapıldığı bir salondan oynandığı ve oyuncuların sahnenin altında kapısı olmayan küçücük penceresi bulunan bir yerde hazırlandığı, dekorların oyuncular tarafından hazırlanıp, taşınıp, kurulduğu günlerden; teknik ve tasarımcı ekibimizin atölyemizde dekor ve kostümlerimizi yarattığı, kendi alanında yetkin personele sahip modern ses ve ışık sisteminin olduğu, oyuncularımızın her türlü ihtiyacını karşılayan rahatça prova yapabildiğimiz ve oyunlarımızı oynayabildiğimiz bize ait sahnemizin olduğu günlere geldik.

Antalya Şehir Tiyatrosu Kent içinde ve kent dışında turnelerle, Anadolu’da ve yurt dışında bir çok  temsilleriyle sayısız etkinlikle seyirciyle buluştu.

Geçmişten günümüze 40 yılı aşkın süredir yürüdüğümüz bu yolda emeği geçen oyuncularımıza, teknik ekibimize, idari personelimize, kıymetli seyircilerimize ve bize dokunan herkese teşekkürlerimizi bir borç biliriz.

Alkışlarınız hiç susmasın, perdelerimiz hiç kapanmasın.. "

177 araç kapasiteli otoparkı bulunan merkezin bünyesinde aynı zamanda, 4 adet cep sineması odası, çeviri odaları, fotoğrafçılık, bilgisayar, yabancı dil odaları, kütüphane ve resim atölyeleri de yer alıyor. 

Antalya Şehir Tiyatrosu

İletişim

Antalyalılar 2015 yaz sonunda, şehrin tam kalbinde yepyeni bir kültür sanat platformuyla tanıştı: Antalya Kültür Sanat…

 

ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı’nın Antalya için yeni bir cazibe merkezi oluşturmak, hem Antalyalıları hem de kente gelen yerli ve yabancı konukları sanatın ve kültürün farklı renkleriyle buluşturmak amacıyla kurduğu bir platform olan Antalya Kültür Sanat, ulusal ve uluslararası sergilere ev sahipliği yapıyor, yetişkin ve çocuklar için sanat eğitimleri veriyor; felsefeden edebiyata, sinemaya, gündeme ilişkin konferans ve panellere uzanan geniş  bir yelpazede kültür ve sanat etkinlikleri düzenliyor.

 

Şehrin tam merkezinde, turizm ve ticaret akslarının kesişim noktasında yer alan Antalya Kültür Sanat, mimari projesi Dr. Mimar Sinan Genim tarafından hazırlanan 5 katlı çağdaş bir binada hizmet veriyor. 3 büyük sergi salonu, oditoryum, farklı büyüklükte eğitim salonlarının yanısıra giriş katında küçük bir kafe ile özgün hediyelik eşya ve Antalya’ya ilişkin kitapların satıldığı bir dükkânın da bulunduğu bina, farklılıkların uyumunu simgeleyen özgün cephesiyle açıldığı günden itibaren Antalya’nın simge yapıları arasında.

Atso Antalya Kültür Sanat

İletişim

Atatürk Kültür Merkezi

Antalya’nın en büyük çok amaçlı kültür merkezlerinden biri olan Atatürk Kültür Merkezi, 1996 yılından bu yana hizmet veriyor. Toplam 9.000 m²’lik bir alana sahip merkez, gösteri amaçlı 2 adet salon ve sergi amaçlı kullanılabilen 2 fuayeden oluşuyor. Atatürk Kültür Merkezi’ndeki salonlar, isimlerini şehirdeki en önemli tarihi yapılar arasında yer alan Aspendos ve Perge Antik Kentleri’nden alıyor.

674 m2 büyüklüğündeki Aspendos Salonu kompleksin geniş alanlarından biri olarak,  alt bölümü 637 kişilik, balkonu 160 kişilik olmak üzere toplamda 797 kişiyi ağırlayabiliyor. 330 m2 alanıyla, daha küçük olan Perge Salonu ise 307 kişi kapasiteli. Her türlü teknik altyapıya sahip, ferah ve konforlu salonlar, tiyatro, konser, bale, dans ve film gösterimleri için kullanılıyor.

Atatürk Kültür Merkezi’nin 1.000 m²’lik fuaye alanında ise sergiler ve resepsiyonlar gerçekleştiriliyor. Atatürk Kültür Merkezi, Uluslararası Antalya Piyano Festivali başta olmak üzere birçok kültür ve sanat organizasyonuna ev sahipliği yapıyor. Merkez, Türkiye’den ve dünyadan sevilen sanatçıları ağırladığı prestijli etkinlikleriyle, Antalya’nın gurur kaynağı oluyor.

Antalya Atatürk Kültür Merkezi

İletişim

Türkan Şoray Kültür Merkezi

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde yer alan kültür merkezi, 2018 yılından bu yana hizmet veriyor. Merkez, toplumun tüm kesimlerinin takdir ve sevgisini kazanmış, Altın Portakal Film Festivali ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünün sahibi, Türk sinemasının ‘Sultan’ lakaplı büyük sanatçısı Türkan Şoray’ın adını taşıyor. 

Modern mimarisi ve estetik tasarım anlayışı ile Antalya’ya değer ve prestij katan Türkan Şoray Kültür Merkezi, aynı zamanda kentin kültür ve sanat hayatına, özgün bir perspektif kazandırıyor. 

Yıl boyunca, tiyatro, konser, atölye çalışmaları, sergi ve panellerin düzenlendiği Türkan Şoray Kültür Merkezi, son derece ferah ve konforlu alanlara sahip. Merkezde, 658 kişi kapasiteli çok amaçlı salon, 5 atölye, etkinlik amfisi, fuaye ve sergi salonları, sanat sokağı, sosyal etkinlik terası, restoran bulunuyor. 

 

Açıldığı günden bu yana ziyaretçilerini, en sevilen sanatçılarla ve ünlü isimlerle buluşturan, merakla beklenen tiyatro ve gösterilere ev sahipliği yapan, bünyesinde gerçekleşen sergileriyle çok konuşulan Türkan Şoray Kültür Merkezi, Uluslararası ‘Antalya Gitar Festivali’, ‘Antalya Edebiyat Günleri’ gibi ses getiren etkinlikleriyle de Antalya’nın en önemli kültür ve sanat mekanları arasında yer alıyor.

Türkan Şoray Kültür Merkezi

İletişim

1996 yılında Vehbi Koç Vakfı bünyesinde kurulan AKMED, 2016 yılı başından itibaren Koç Üniversitesi bünyesinde Suna & İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi olarak yeniden yapılanmıştır.

Antalya’nın Kaleiçi semtinde yer alan Merkez, tarihi eser niteliğindeki birkaç eski binanın ve bir kilisenin, Suna ve İnan Kıraç ailesi tarafından satın alınmasının ardından 1993-1995 yılları arasında Mimar Sinan Genim tarafından restore edilmiştir. 1999 yılında yolun karşısında yer alan eski eser niteliğindeki bir diğer ev de onarılarak hizmete sokulmuştur. 2014 yılında ise Merkez binanın bitişindeki bir başka ev onarımının ardından kütüphane binası olarak hizmete açılmıştır.

Yirmi yıl boyunca Akdeniz dünyasına odaklanmış yüzlerce proje üreten, yayınlar yapan, burs ve destek sağlayan bir bilim, kültür ve araştırma merkezi olarak çalışmalarını sürdüren AKMED, 2016 yılı başından itibaren Koç Üniversitesi bünyesinde Suna & İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi adıyla faaliyetlerine devam etmektedir.

Akmed Kaleiçi Müzesi

İletişim

bottom of page